Naším receptem na „Hříbky se smetanou a šalotkou“ si užijete lahodnou a bohatou chuť hříbků. Připravte si tento pokrm snadno a rychle s naším jednoduchým návodem. Smetanová omáčka s jemnou šalotkou dokonale doplňuje chuť těchto exkluzivních hub. Překvapte své blízké tímto výjimečným receptem a doneste na stůl opravdovou lahůdku!

Suroviny

  • 400 g hříbků
  • 2 středně velké šalotky
  • 2 lžíce oleje
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvý petržel na ozdobu

Postup

  1. Hříbky očistěte a nakrájejte na plátky. Šalotky oloupejte a nakrájejte na jemnou kostičku.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm šalotky dozlatova.
  3. Přidejte plátky hříbků a smažte je, dokud nezměknou a nezískají rumělou barvu.
  4. Přilijte smetanu ke šlehání a nechte vařit asi 5 minut, než se omáčka zahustí.
  5. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Můžete také přidat další bylinky podle osobního vkusu (např. tymián nebo rozmarýn).
  6. Omáčku nechte ještě chvilku povařit a pak podávejte posypanou čerstvým nasekaným petrželem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *