13. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Hřebíčkový vepřový steak s brusinkovou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte⁤ lahodný recept na ⁤hřebíčkový‍ vepřový ‍steak‍ s osvěžující brusinkovou omáčkou.⁣ Tento pokrm ‌je skvělou volbou ‍pro milovníky dobrého masa a exotických chutí. ⁢Nechte se okouzlit kombinací koření a sladko-kyselé omáčky a připravte si nezapomenutelný‌ gastronomický‌ zážitek doma. Sledujte‍ náš jednoduchý​ recept‌ a⁣ užijte si skvělou​ chuťovou⁣ symfonii!

Suroviny

  • 4 kusy ⁣vepřového steaku
  • 2 lžíce ⁤olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžička mletého hřebíčku
  • sůl a pepř podle chuti
  • 200g ⁤čerstvých brusinek
  • ½ hrníčku ⁤vody
  • 2 lžíce medu

Postup

  1. Steaky omyjeme a osušíme papírovým⁢ utěrkou.
  2. V misce smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, mletý ‌hřebíček, sůl a pepř.
  3. Steaky potřeme připravenou směsí⁤ z​ obou stran a necháme marinovat minimálně hodinu, ideálně přes noc.
  4. Před tepelnou​ úpravou necháme ⁢steaky vybrat venku, aby dosáhly⁣ pokojové teploty.
  5. Na rozpálené ⁤pánvi smažíme steaky do⁣ zlatavé barvy (cca 5 minut na každou stranu) dle preferovaného stupně propečení.
  6. Mezitím si připravíme omáčku.‌ V hrnci smícháme brusinky, vodu a ⁣med‌ a ‍necháme‌ vařit ​10 minut, dokud neztuhnou.
  7. Hotové⁢ steaky servírujeme se brusinkovou omáčkou a podáváme‌ s přílohou dle vlastní chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *