13. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na hřebíčkový vepřový steak s osvěžující brusinkovou omáčkou. Tento pokrm je skvělou volbou pro milovníky dobrého masa a exotických chutí. Nechte se okouzlit kombinací koření a sladko-kyselé omáčky a připravte si nezapomenutelný gastronomický zážitek doma. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si skvělou chuťovou symfonii!
Suroviny
- 4 kusy vepřového steaku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžička mletého hřebíčku
- sůl a pepř podle chuti
- 200g čerstvých brusinek
- ½ hrníčku vody
- 2 lžíce medu
Postup
- Steaky omyjeme a osušíme papírovým utěrkou.
- V misce smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, mletý hřebíček, sůl a pepř.
- Steaky potřeme připravenou směsí z obou stran a necháme marinovat minimálně hodinu, ideálně přes noc.
- Před tepelnou úpravou necháme steaky vybrat venku, aby dosáhly pokojové teploty.
- Na rozpálené pánvi smažíme steaky do zlatavé barvy (cca 5 minut na každou stranu) dle preferovaného stupně propečení.
- Mezitím si připravíme omáčku. V hrnci smícháme brusinky, vodu a med a necháme vařit 10 minut, dokud neztuhnou.
- Hotové steaky servírujeme se brusinkovou omáčkou a podáváme s přílohou dle vlastní chuti.