30. 7. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Hřebíčkový koláč s jablky
zdroj: Recepty 24/7

Hřebíčkový koláč s jablky je výborným dezertem, který potěší každého. Jeho křehké těsto s jemnou vůní hřebíčku spolu s osvěžujícími kousky jablek vytváří harmonickou kombinaci chutí. Tento recept je ideální pro milovníky sladkých dobrot, kteří se rádi předávají svému vkusu. Začněte péct hřebíčkový koláč s jablky a užijte si jedinečný zážitek plný lahodnosti.

Suroviny:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 100 g másla
  • 100 g cukru
  • 2 vejce
  • 2 lžičky hřebíčkového prášku
  • špetka soli
  • 4 jablka
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • cukr a skořice na posypání

Postup:

  1. Jablka oloupejte, zbavte jablečného jádřince a nakrájejte na tenká kolečka. Pokapejte citronovou šťávou a nechte odležet.
  2. V míse smíchejte mouku, cukr, hřebíčkový prášek a sůl.
  3. Přidejte na kostky nakrájené máslo a vytřete s moukou do drobenky.
  4. V jiné misce rozmíchejte vejce a mléko.
  5. Přidejte směs se vejci a mlékem k suchým ingrediencím a vypracujte hladké těsto.
  6. Těsto rozválejte a vysuňte do vymazaného pekáčku.
  7. Na těsto pokládejte nakrájená jablka.
  8. Poklaďte drceným cukrem a skořicí.
  9. Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 40 minut, dokud koláč nezezlátne.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *