29. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Hrášková polévka s hráškovými lusky
zdroj: Recepty 24/7

Hrášková polévka s hráškovými lusky je lahodný a zdravý recept, který ocení každý milovník zeleniny. Tato polévka je plná čerstvých a chutných hrášků, které dodávají jídlu nejen vynikající chuť, ale také důležité živiny. S několika jednoduchými kroky a běžnými ingrediencemi si můžete připravit výživnou a vydatnou polévku, která se hodí jako hlavní jídlo nebo dokonce jako předkrmy. Vyzkoušejte tento recept a objevte novou úroveň chutí v hráškové polévce!

Suroviny

  • 250 g hráškových lusků
  • 1 cibule
  • 1 brambora
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce oleje
  • 1 l lžíce zeleninového vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce nasekané petrželky

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte cibuli, bramboru a mrkev na menší kousky.
  2. V hrnci rozehřejte olej a na něm osmažte cibuli, bramboru a mrkev.
  3. Přidejte hráškové lusky a zalijte zeleninovým vývarem.
  4. Všechny suroviny vařte přibližně 15-20 minut, dokud se hráškové lusky nezměknou.
  5. Poté polévku rozmixujte do hladké konzistence pomocí mixéru nebo šťouchadla.
  6. Přidejte sůl a pepř podle chuti a vařte ještě dalších 5 minut.
  7. Před servírováním přidejte do polévky nasekanou petrželku a promíchejte.
  8. Podávejte teplou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *