20. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Domácí hranolky s chilli a kysanou smetanou jsou pikantním twistem k klasickému snacku. Skvělá kombinace křupavých hranolků s kořeněným chilli a osvěžující kysanou smetanou okouzlí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept doma!
Suroviny
- 2 veľké zemiaky
- 1 lyžica oleja
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 3 lyžice kysanej smotany
- 1 čili paprička
Postup
- Olúpeme zemiaky a nakrájame ich na hranolky.
- V miske zmiešame nakrájané zemiaky s olejom, mletou červenou paprikou, soľou a korením.
- Rozložíme zemiakové hranolky na plech vyložený papierom na pečenie.
- Peceme v rúre vyhriatej na 200°C asi 30-40 minút, kým hranolky nebudú zlatisto hnedé a mäkké vo vnútri.
- Medzitým si pripravíme kysanú smotanu s nasekanou čili papričkou.
- Servírujeme hranolky so smotanou na ochutenie.