2. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hralická jehněčí kuchtička se zeleninou je lahodný recept plný chutí a vůní. Tento tradiční pokrm spojuje jemné maso s čerstvou zeleninou a bylinkami, které okoření vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a užijte si skvělou chuťovou orgii!
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 paprika
- 1 rajče
- 200g hrášku
- 250ml vývaru
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso a opečeme z obou stran.
- Přidáme nakrájené mrkve, papriku, rajče a hrášek.
- Zalijeme vývarem a necháme dusit, dokud masa není měkké.
- Přidáme sůl, pepř a majoránku podle chuti.
- Po chvilce podáváme pokrm s rýží nebo bramborami.