29. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Hrachová polévka s klobásou je lahodný a teplý pokrm, který vás zahřeje v chladných zimních dnech. Tato tradiční česká polévka je připravena z kvalitního hrachu, který je vařen dohromady s klobásou a kořenovou zeleninou. Výsledkem je hutná a chutná polévka, která vám dodá energii na celý den. Připravte si tento jednoduchý recept a pochutnejte si na bohaté chuťové kombinaci hrachu a klobásy.
Suroviny
- 250 g zeleného hrášku
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 brambora
- 2 lžíce oleje
- 250 g uzené klobásy
- 1 l vývar
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Hrášek důkladně omyjeme.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Mrkev oloupeme a pokrájíme na kolečka. Bramboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
- Do hrnce přidáme olej a rozpálíme. Přidáme cibuli a restujeme dozlatova.
- Poté přidáme nakrájenou mrkev, bramboru a hrách. Podlijeme vývarem a necháme vařit asi 20 minut, dokud jsou suroviny měkké.
- Mezitím si nakrájíme klobásu na plátky.
- Po 20 minutách přidáme klobásu do polévky a vaříme dalších 10 minut.
- Polévku osolíme a opepříme dle chuti.
- Hotovou polévku můžeme podávat s čerstvým chlebem.