Hrabová polévka s červenou čočkou je lahodným jídlem, které zahřeje vaše tělo i duši. Tato chutná a výživná polévka je plná zdravých ingrediencí, jako je červená čočka, která je bohatá na bílkoviny a vlákninu. Kombinace hrachu, zeleniny a koření dodává polévce bohatou chuť a výrazné aroma. Připravit tuto polévku je snadné a rychlé, takže si ji můžete vychutnat kdykoliv se vám zachce. Nejenže lahodí vašim chutělkům, ale také přináší mnoho zdravotních výhod. Vyzkoušejte tuto skvělou hrabovou polévku s červenou čočkou a dopřejte si lahodnou a zdravou večeři plnou vitamínů a minerálů.

Suroviny

  • 200 g hrachu
  • 150 g červené čočky
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 2 brambory
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Červenou čočku a hrách důkladně opláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Cibuli a česnek nasekejte najemno, mrkev, petržel a brambory nakrájejte na menší kostičky.
  3. Na rozpáleném oleji zpěňte cibuli a česnek.
  4. Přidejte zeleninu a krátce restujte.
  5. Přisypte mletý kmín, koriandr a promíchejte.
  6. Přidejte červenou čočku, hrách a zalijte zeleninovým vývarem.
  7. Vše vařte přibližně 20-30 minut, dokud se zelenina nerozvaří a polévka nedosáhne požadované hustoty.
  8. Hotovou polévku osolte, opepřete a případně dochuťte podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *