31. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí žeberní steak s bramborovou kaší je výtečný recept, který vás potěší svou jednoduchostí i bohatou chutí. Hovězí žeberní steak je pečený dozlatova a zůstává tak krásně šťavnatý. Doprovází ho lahodná bramborová kaše, která se ve spojení s masem rozpouští na jazyku. Tento pokrm je ideální pro všechny milovníky dobrého jídla, kteří se rádi nechají hýčkat výbornými příchutěmi. Připravte si ho doma a pochoutnávejte si naplno!
Suroviny
- 500g hovězího žeberního steaku
- 500g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml mléka
- 50g másla
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Na předehřáté pánvi osmahněte hovězí žeberní steak po obou stranách, přidejte nastrouhanou cibuli a prolisovaný česnek. Smažte ještě chvíli, dokud nezezlátne.
- Ve velkém hrnci uvařte oloupané brambory do měkka. Poté je slijte a rozmixujte je spolu s máslem a mlékem do hladké bramborové kaše.
- Hotovou bramborovou kaši servírujte s hovězím žeberním steakem. Osolte a opepřete podle chuti a ozdobte čerstvou petrželkou.