31. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí žeberní steak s bramborovou kaší
zdroj: Recepty 24/7

‌Hovězí žeberní ‍steak s bramborovou ‍kaší je výtečný‍ recept, který vás potěší svou jednoduchostí i bohatou‌ chutí. Hovězí žeberní steak⁤ je ​pečený dozlatova a zůstává tak krásně šťavnatý. Doprovází ho lahodná​ bramborová kaše, která se ve spojení s‌ masem⁤ rozpouští na jazyku. Tento pokrm je ideální pro ⁤všechny milovníky‍ dobrého jídla, ⁣kteří se rádi nechají hýčkat výbornými ​příchutěmi. Připravte si ‍ho doma⁣ a⁢ pochoutnávejte si naplno!​

Suroviny

  • 500g hovězího‍ žeberního⁤ steaku
  • 500g brambor
  • 1 cibule
  • 2 stroužky ⁤česneku
  • 200ml mléka
  • 50g ​másla
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá petrželka na⁤ ozdobu

Postup

  1. Na předehřáté pánvi osmahněte ⁣hovězí žeberní steak ⁢po obou stranách,⁢ přidejte nastrouhanou cibuli ‍a prolisovaný⁤ česnek. Smažte ještě chvíli,​ dokud ‌nezezlátne.
  2. Ve velkém hrnci uvařte oloupané brambory do měkka. Poté ‍je slijte a rozmixujte je spolu s máslem‌ a mlékem do hladké bramborové kaše.
  3. Hotovou ‌bramborovou kaši servírujte s​ hovězím žeberním steakem. Osolte a opepřete podle chuti a ozdobte čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *