9. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí vývar s uzeným masem – tradiční recept plný chuti a vůně. Užijte si lahodný vývar s jemným uzeným masem, který zahřeje vaše tělo i duši. Ideální pokrm na chladné dny nebo jako léčivá polévka při nachlazení. Vyzkoušejte tento jednoduchý a výživný recept ještě dnes!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- petržel
- celý pepř
- sůl
- uzené maso podle chuti
Postup
- V hrnci s vařící vodou dáme hovězí maso, cibuli, oloupanou mrkev, nakrájený česnek, petržel a pepř.
- Zvolíme sílu ohně, aby vývar nepřekypoval a vaříme přibližně 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Po uvaření maso vyjmeme a přecedíme vývar.
- Nakrájíme uzené maso na menší kousky a přidáme do vývaru.
- Vřeme asi 10 minut, aby se uzené maso prohřálo.
- Případně můžeme vývar dochutit solí a pepřem podle chuti.
- Hovězí vývar s uzeným masem je hotový a můžeme servírovat.