12. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí vývar s těstovinami a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí vývar s těstovinami ⁤a zeleninou je lahodná a ⁣zdravá polévka, která zahřeje tělo i duši. Vyzkoušejte náš recept a pochutnejte si na aromatickém vývaru plném voňavých bylinek, lahodných kousků hovězího masa, šťavnatých těstovin a čerstvé ‌zeleniny. Tato tradiční ⁤chuťová kombinace jistě potěší i ty nejnáročnější gurmány!‍ Získejte inspiraci‍ pro vaření doma a uvařte si skvělou ​polévku plnou chuti a živin.

Suroviny

  • 500g hovězího masa (nejlépe s‌ kostí)
  • 2 l vody
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petrželová kořen
  • 1 řapíkatý celer
  • 150g těstovin (např. nudle nebo krupice)
  • sůl, pepř, bobkový list, tymián podle chuti

Postup

  1. Do hrnce vložte hovězí maso a zalijte ho vodou.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli, oloupanou a nakrájenou ‍mrkev, petržel i celer.
  3. Přidejte koření – sůl, pepř, bobkový list a tymián.
  4. Nechte vařit asi 2-3 hodiny na mírném ohni, dokud maso nezměkne.
  5. Mezitím ‌si připravte těstoviny podle návodu na obalu.
  6. Když je ​maso měkké, ‌vyndejte ho z vývaru a nakrájejte na menší kousky.
  7. Do vývaru přidejte uvařené těstoviny a nechte je prohřát.
  8. Na závěr vložte​ nakrájené maso zpět ⁢do vývaru.
  9. Případně ‌dochuťte solí nebo pepřem ⁣podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *