20. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí vývar s nudlemi je tradiční české jídlo plné chuti a síly. Lehce dochucený vývar s kvalitními hovězími kostmi, zeleninou a bylinkami je skvělým zdrojem živin a energie. Podávejte horký s domácími nudlemi a můžete si být jisti, že tento pokrm zahřeje vaše tělo i duši. Vyzkoušejte tento recept a připravte si výtečnou a zdravou večeři pro celou rodinu.
Suroviny
- 500g hovězího masa na vývar
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý pepř
- 500g nudlí
Postup
- V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a restujeme, dokud maso nezezlákne ze všech stran.
- Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a zalijeme 2 litry vody.
- Osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- V druhém hrnci uvaříme nudle podle návodu na obalu.
- Po uvaření masový vývar scedíme a maso s zeleninou servírujeme společně s nudlemi. Dobrou chuť!