23. 1. 2025
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí vývar s cibulí a sýrem je lahodná domácí polévka, která zahřeje tělo i duši. Vychutnejte si bohatou chuť hovězího masa, jemně karamelizované cibule a sytého sýra v každém lžící. S tímto receptem na hovězí vývar se Vám podaří připravit lahodnou polévku plnou chutí a vůní, která potěší celou rodinu. Naše jednoduché recepty Vám pomohou uvařit skvělé jídlo plné lásky a radosti. Vyzkoušejte tento tradiční recept na hovězí vývar s cibulí a sýrem a ukažte své kuchařské umění!
Suroviny
- 500g hovězího masa na vývar
- 2 cibule
- 1 mrkev
- 1 petrželová petržel
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžíce oleje
- 50g tvrdého sýra
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a orestujte kostky hovězího masa.
- Přendejte maso do hrnce a zalijte horkou vodou.
- Přidejte nakrájenou cibuli, oloupanou a nakrájenou mrkev, petrželovou petrž a sol a pepř.
- Na mírném ohni vařte vývar alespoň hodinu, dokud maso není měkké.
- Nakonec vmíchejte nastrouhaný sýr do vývaru a nechte rozpustit.
- Vyjměte zeleninu a maso, sceďte vývar a podávejte horký.