26. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí vínová omáčka
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí vínová omáčka je jednoduchý, ale bohatý recept, který okouzlí chuťové buňky. Tato omáčka je připravena z kvalitního hovězího masa, které je dusené svou chutí propitou vínem. Tato kombinace vytváří výraznou a bohatou omáčku, která dokonale doplňuje různé druhy mas, jako je hovězí, vepřové nebo drůbeží. Navíc, příprava omáčky je jednoduchá a s jen několika ingrediencemi ji můžete připravit doma. Užijte si skvělé dobroty s touto lahodnou hovězí vínovou omáčkou!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (nejlépe zadní nebo přední kýta)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml silného červeného vína
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
  3. Vhodný hrnec rozehřejeme na středním ohni a přidáme olivový olej.
  4. Do rozehřátého oleje přidáme nakrájenou cibuli a česnek a restujeme, dokud nezezlátne.
  5. Nakrájené hovězí maso přidáme k cibuli a česneku a opékáme, dokud nezezlatí z každé strany.
  6. Přidáme mouku a necháme chvíli podusit, aby surová chuť mouky zmizela.
  7. Přilijeme červené víno, hovězí vývar, rajčatový protlak, kmín, papriku a cukr.
  8. Za občasného míchání omáčku vaříme na středním ohni přibližně 1,5 hodiny, dokud se maso nezměkne a omáčka nezredukuje.
  9. Před podáváním dochutíme solí a pepřem dle chuti.

Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *