24. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Hovězí vindaloo s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí vindaloo s rýží je pikantní indické jídlo plné chutí a vůní exotických koření. Vyzkoušejte tento lahodný recept a dopřejte si skvělou kombinaci měkkého hovězího masa a pikantní omáčky s voňavou rýží. Jídlo, které rozhodně potěší vaše chuťové buňky!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (např. roštěný špičák)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cm kousků zázvoru
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého kurkuma
  • 1/2 lžičky mletého červeného pepře
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • 1/2 lžičky mletého hořčice
  • 1/2 lžičky cukru
  • 400 ml rajčatového protlaku
  • sůl a pepř
  • olej na smažení
  • vařená rýže na přílohu

Postup

  1. Nejprve si připravíme kořeněnou pastu. V mixéru rozmixujeme cibuli, česnek, zázvor, ocet a všechny koření až vznikne hladká pasta.
  2. Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme maso z obou stran dozlatova. Poté ho vyndáme z pánve na talíř.
  4. Do pánve přidáme kořeněnou pastu a restujeme ji asi 2 minuty, dokud nezačne vůně uvolňovat.
  5. Přidáme maso zpět do pánve a zalijeme rajčatovým protlakem. Osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Zakryjeme poklicí a vaříme na mírném ohni asi 1,5 – 2 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
  7. Servírujeme hovězí vindaloo s vařenou rýží a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *