24. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí vindaloo s rýží je pikantní indické jídlo plné chutí a vůní exotických koření. Vyzkoušejte tento lahodný recept a dopřejte si skvělou kombinaci měkkého hovězího masa a pikantní omáčky s voňavou rýží. Jídlo, které rozhodně potěší vaše chuťové buňky!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (např. roštěný špičák)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 cm kousků zázvoru
- 2 lžíce octa
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kurkuma
- 1/2 lžičky mletého červeného pepře
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
- 1/2 lžičky mletého hořčice
- 1/2 lžičky cukru
- 400 ml rajčatového protlaku
- sůl a pepř
- olej na smažení
- vařená rýže na přílohu
Postup
- Nejprve si připravíme kořeněnou pastu. V mixéru rozmixujeme cibuli, česnek, zázvor, ocet a všechny koření až vznikne hladká pasta.
- Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme maso z obou stran dozlatova. Poté ho vyndáme z pánve na talíř.
- Do pánve přidáme kořeněnou pastu a restujeme ji asi 2 minuty, dokud nezačne vůně uvolňovat.
- Přidáme maso zpět do pánve a zalijeme rajčatovým protlakem. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Zakryjeme poklicí a vaříme na mírném ohni asi 1,5 – 2 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
- Servírujeme hovězí vindaloo s vařenou rýží a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem.