2. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí vindaloo s chilli paprikou je exotické jídlo plné křupavého masa a pikantních chutí. Tento recept vás přenese rovnou do indických uliček plných vůní a koření. Vyzkoušejte připravit toto lahodné jídlo doma a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 chilli papričky
- 2 lžičky koření vindaloo
- 1 lžička kminu
- 1 lžička mletého koriandru
- 400g rajčat z konzervy
- olej, sůl, pepř
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Cibule nakrájejte na jemné kostky a chilli papričky na plátky.
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli a chilli papričky.
- Přidejte skoření vindaloo, kmin a koriandr a promíchejte.
- Přidejte nakrájené maso a osmahněte ze všech stran.
- Přidejte nakrájený česnek a rajčata z konzervy.
- Poduste alespoň 30 minut na mírném ohni až se maso změkne.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti a podávejte s rýží nebo indickým chlebem naan.