3. 8. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Hovězí Vindaloo s červenou řepou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí vindaloo je lahodný recept, který očaruje vaše chuťové buňky. Tento tradiční indický pokrm kombinuje kousky hovězího masa s pikantní omáčkou z kokosového mléka, octu a koření. Připravte si exotický zážitek v pohodlí domova a učiňte svou kuchyni indickou oázou!

Suroviny

  • 500 g hovězího maso (nakrájené na kostičky)
  • 2 cibule (nasekané)
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 cm zázvor (nastrouhaný)
  • 2 papričky čili (nasekané)
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté skořice
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 2 lžíce oleje
  • sůl podle chuti
  • čerstvá koriandr (na ozdobu)

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme cibuli dozlatova.
  2. Přidáme nakrájenou zeleninu – česnek, zázvor a papričky čili. Osmažíme je krátce.
  3. Do směsi přidáme všechny koření – koriandr, kmín, kurkumu a skořici. Promícháme.
  4. Přidáme nakrájené hovězí maso a opékáme ho, dokud nezmění barvu na všech stranách.
  5. Přilijeme ocet a necháme ho na mírném ohni vařit, dokud nezmizí většina kapaliny.
  6. Přidáme rajčata do pánve. Promícháme.
  7. Podle potřeby přidáme sůl a dusíme jídlo přibližně 1 hodinu, dokud maso není měkké a šťavnaté.
  8. Servírujeme s rýží nebo naan chlebem a ozdobíme čerstvou koriandr.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *