11. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Hovězí v tikka masala omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí v Tikka Masala omáčce je lahodný indický recept, který získal popularitu po celém světě. Tenké plátky hovězího masa jsou marinovány ve směsi jogurtu, citronové šťávy a aromatických indických koření. Poté se maso griluje nebo smaží, dokud není krásně zlaté a šťavnaté. Omáčka Tikka Masala je bohatá na rajčata, cibuli, česnek a směs indických koření, což dodává jídlu bohatou a pikantní chuť. Servírujte s rýží nebo naan chlebem a užijte si exotickou chuť Indie přímo ve svém domě.

Suroviny

  • 600 g hovězího masa (plec nebo roštěnec)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cm kousek zázvoru
  • 2 lžíce tikka masala koření
  • 400 g rajčat (krájená nebo lžíce rajčatového protlaku)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Hovězí maso nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli, česnek a zázvor nasekáme na jemno.
  3. V hrnci zahřejeme olej a osmahneme cibuli, česnek a zázvor, dokud nezezlátnou.
  4. Přidáme tikka masala koření a smažíme ho spolu s ostatními ingrediencemi asi 1 minutu, aby se uvolnily všechny chutě a vůně.
  5. Přidáme nakrájené hovězí maso a smažíme ho, dokud není zvenku propečené zlatavě.
  6. Přidáme rajčata a smetanu ke šlehání. Promícháme a necháme vařit na středním ohni asi 15-20 minut, dokud maso není měkké a omáčka zahustne.
  7. Pokud je omáčka příliš silná, můžeme přidat trochu vody nebo vývaru.
  8. Ochutíme solí a pepřem a podáváme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *