9. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí teriyaki s čínskou zeleninou je lahodné asijské jídlo, které spojuje jemnost hovězího masa s exotickou chuťovou kombinací teriyaki omáčky a čerstvé, křupavé zeleniny. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit tuto chutnou a zdravou večeři přímo z pohodlí vaší domácnosti. Přijďte a objevte svět asijské kuchyně s tímto úžasným hovězím teriyaki receptem.
Suroviny
- 400 g hovězího masa (například roštěnec)
- 200 g čínské zeleniny (například brokolice, mrkev, paprika)
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na začátku si připravte všechny suroviny. Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky, čínskou zeleninu očistěte a nakrájejte na menší kousky. Česnek oloupejte a nasekejte.
- V míse smíchejte sójovou omáčku, med, rybí omáčku, sezamový olej, mletý zázvor, česnek, sůl a pepř.
- Přidejte nakrájené hovězí maso do misky se směsí omáček a nechte marinovat minimálně 30 minut až hodinu, ideálně v chladničce.
- Ochucené hovězí maso orestujte na pánvi dozlatova. Poté ho vyjměte z pánve a nechte stranou.
- Do stejné pánve přidejte nakrájenou čínskou zeleninu a opékejte ji 5-7 minut, dokud není křupavá.
- Přidejte orestované hovězí maso zpět do pánve se zeleninou a promíchejte. Pokud je potřeba, dochuťte solí a pepřem.
- Smažte ještě asi 2 minuty, aby se všechny chutě spojily, a hotové jídlo podávejte například s rýží.