21. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí tatarák s hranolkami
zdroj: Recepty 24/7

Čerstvý hovězí tatarák s křupavými hranolkami je skvělou volbou pro milovníky masa. Jednoduchý a chutný recept na tradiční pokrm, který si můžete snadno připravit doma. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm ještě dnes! Suroviny:

  • 300g hovězího masa (rostoucí nad krkem)
  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička Worcestershire omáčky
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička kečupu
  • 1 žloutek
  • 1 lžička worchestru
  • 1 lžička olivového oleje
  • Soľ a mletý čierny korenie podle chuti

Postup:

  1. Maso jemně nakrájejte na kostičky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
  3. V míse smíchejte nakrájené maso, cibuli, česnek, Worcestershire omáčku, hořčici, kečup, žloutek, worchestru, olivový olej, sůl a pepř.
  4. Dobře promíchejte a nechte odpočinout v lednici minimálně hodinu.
  5. Před podáváním vytvarujte tatarák do požadovaného tvaru a podávejte s domácími hranolky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *