29. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Hovězí táčo
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí táčo je pikantní mexické jídlo plné chuti a vůně. K dostání je ve všech podobách a příprava je rychlá a jednoduchá. Kombinace měkkého hovězího masa, zeleniny a křupavého tažitého pstruzíaku v tortile je neodolatelná. Naše verze receptu na hovězí táčo vás zaručeně nadchne a přenesou vás rovnou do mexických ulic. Zařaďte toto lahodné jídlo do svého jídelníčku a překvapte svou rodinu nebo hosty jedinečnou chuťovou lahůdkou.

Suroviny

  • 400 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mexických koření
  • sůl a pepř dle chuti
  • tortilly
  • guacamole, salsa, zakysaná smetana a další přílohy dle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej.
  2. Cibuli, česnek a papriku nakrájíme na menší kousky.
  3. Přidáme je na pánev a restujeme, dokud nezezlátnou.
  4. Hovězí maso nakrájíme na nudličky a přidáme na pánev k cibuli, česneku a paprice.
  5. Maso osolíme a opepříme dle chuti a přidáme mexická koření.
  6. Celým obsahem pánve mírně orestujeme, dokud maso není propečené.
  7. Připravíme si tortilly a na každou položíme část hovězí směsi.
  8. Táčo uzavřeme a můžeme podávat s guacamole, salsou, zakysanou smetanou a dalšími přílohami dle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *