22. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na hovězí steak s křupavými brambory a karamelizovanou cibulí. Vyzkoušejte tuto lahodnou kombinaci chutí a připravte si skvělé jídlo pro svou rodinu nebo přátele. Jednoduchý recept, který vás jistě nadchne!
Suroviny
- 4 kusy hovězího steaku
- 500g brambor
- 2 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
Postup
- Steaky omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Připravíme grilovací pánev a necháme ji dobře rozehřát.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě do měkka.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké kolečka.
- Na rozehřátou pánev přidáme olivový olej a osmahneme cibuli dozlatova.
- Vyklopíme cibuli na talíř a na rozehřátou pánev vložíme steaky. Pečeme podle preferovaného stupně propečení (3-5 minut na každou stranu).
- Vyndáme steaky z pánve, necháme je odpočinout a přikryjeme je alobalem.
- Brambory slijeme a osušíme je. Na steaky položíme brambory a dozdobíme smaženou cibulí.
- Pokud ještě neodpočívaly, dáme steakům chvíli čas k odpočinku, aby se šťáva v něm rovnoměrně rozložila.
- Při podávání můžeme pokapat steak omáčkou nebo přidat čerstvou nasekanou petrželku.