27. 7. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský hovězí steak Matambre
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský hovězí steak Matambre je lahodná specialita z argentinské kuchyně, která potěší milovníky masa. Tento recept vás zavede do světa jihoamerických chutí, kdy se marinovaný steak griluje na ohni a servíruje s omáčkou chimichurri. Připravte si tuto jedinečnou pochoutku a dopřejte si chuťový zážitek plný šťavnatého masa a aromatických bylinek.

Suroviny

  • 800 g hovězího steaku (Matambre)
  • 4 stroužky česneku, rozdrcené
  • 2 lžíce čerstvé šťávy z citronu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 4 plátky slaniny
  • 3 vejce, uvařená natvrdo a nakrájená na plátky
  • 1 Červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 Zelená paprika, nakrájená na proužky

Postup

  1. V míse smíchejte česnek, citronovou šťávu, olivový olej, kmín, oregano, sůl a pepř. Toto bude marináda.
  2. Steak zabalte do potravinové fólie a pomocí paličky nebo tloukačky jej jemně naklepeme, abychom jej zeslabili.
  3. Steak potřeme marinádou z obou stran a necháme minimálně 2 hodiny odpočinout v lednici. Ideálně necháme marinovat přes noc, aby se příchutě dostaly do masa.
  4. Cibule společně s plátky slaniny položíme na marinovaný steak. Následně přidáme nakrájená vejce a papriky.
  5. Steak nadzvedneme a pevně zabalíme, chráníce plnku. Fixujeme provazcem nebo páskem, aby se nám plnka nevysouvala během pečení.
  6. Na grilu nebo v troubě předehřejeme grilovací mřížku při vysoké teplotě. Steaky grilujeme asi 15 minut z každé strany, nebo do doby, kdy dosáhnou požadovaného propečení.
  7. Po upečení necháme steaky odpočinout několik minut, poté je nakrájíme na plátky a servírujeme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *