28. 1. 2025
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí s šťávou a klasickým houskovým knedlíkem – lahodný recept na tradiční české jídlo, které si zamilujete! Podívejte se na náš jednoduchý postup a připravte si skvělou hovězí s šťávou a nadýchaným knedlíkem doma. Bon appétit!
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 mrkve
- petrželová nať
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř
- 1 lžíce hladké mouky
- 500 ml hovězího vývaru
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a osmahněte na oleji dozlatova.
- Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujte do měkka.
- Přidejte na kolečka nakrájené mrkve, petrželovou nať a osolte a opepřete.
- Přisypte mouku a promíchejte.
- Postupně zalijte hovězím vývarem a dusit pod pokličkou do měkka.
- Vzniklou omáčku dochuťte solí a pepřem a servírujte s knedlíkem.