18. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí maso s lahodnou šťávou a sladkou karotkou – recept plný chutí a vůní, který potěší každého milovníka dobrého jídla. Pečené hovězí se šťávou, dochucené šťavnatou karotkou a dochucené bylinkami je skvělou volbou pro rodinné i slavnostní příležitosti. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si lahodný pokrm plný šťavnatosti a chuti!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 4 středně velké mrkvy
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 500ml hovězího vývaru
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a orestujte na oleji ve velkém hrnci.
- Přidejte na kostky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujte, dokud cibule nezměkne.
- Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a duste chvíli s masem.
- Přisypte mouku a promíchejte, nechte zkrátka osmažit.
- Postupně přilévejte vývar a za občasného míchání vařte, dokud maso a zelenina nezměknou.
- Případně dochuťte solí, pepřem a majoránkou a podávejte s těstovinami nebo knedlíky.