6. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí se šťávou a bramborovou kaší
zdroj: Recepty 24/7

Naším receptem na hovězí s šťávou a bramborovou kaší si jednoduše připravíte lahodný a sytý‍ pokrm. Hovězí ⁣maso je podáváno⁤ s bohatou šťávou, která mu dodává neodolatelnou⁤ chuť. K tomu si připravíte nadýchanou bramborovou kaši, která skvěle doplňuje masovou přílohu. S tímto receptem⁣ si odbytete ⁢jedinečnou a vydatnou ⁢večeři, která potěší chuťové ‌pohárky každého gurmána.

Suroviny

  • 600 g hovězího ⁤masa (na pečení)
  • 2 cibule
  • 3 ‌stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml ⁤hovězího vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce octa
  • sůl⁢ a čerstvě mletý pepř dle chuti
  • 700 g brambor
  • 200 ml mléka
  • 50 g másla
  • sůl a muškátový oříšek dle ‍chuti

Postup

  1. Hovězí maso ​nakrájíme na tenké plátky.
  2. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek nasekáme nadrobno.
  3. V rendlíku rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli dozlatova.
  4. Přidáme česnek a po chvíli přidáme i plátky masa. Opečeme​ z obou stran, dokud nezezlátnou.
  5. Přidáme mouku a za stálého ​míchání ⁢podlijeme hovězím vývarem.
  6. Hořčici, cukr, ocet, ⁢sůl a pepř přidáme do hrnce. Promícháme a necháme vařit do změknutí masa (asi 1,5 hodiny).
  7. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ‌ve​ slané vodě do měkka.
  8. Uvařené brambory slijeme, přidáme mléko ‌a rozpuštěné máslo. Přidáme sůl a muškátový oříšek a šťoucháme⁣ do hladka.
  9. Servírujeme hovězí se šťávou s bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *