6. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Naším receptem na hovězí s šťávou a bramborovou kaší si jednoduše připravíte lahodný a sytý pokrm. Hovězí maso je podáváno s bohatou šťávou, která mu dodává neodolatelnou chuť. K tomu si připravíte nadýchanou bramborovou kaši, která skvěle doplňuje masovou přílohu. S tímto receptem si odbytete jedinečnou a vydatnou večeři, která potěší chuťové pohárky každého gurmána.
Suroviny
- 600 g hovězího masa (na pečení)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce octa
- sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
- 700 g brambor
- 200 ml mléka
- 50 g másla
- sůl a muškátový oříšek dle chuti
Postup
- Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky.
- Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek nasekáme nadrobno.
- V rendlíku rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli dozlatova.
- Přidáme česnek a po chvíli přidáme i plátky masa. Opečeme z obou stran, dokud nezezlátnou.
- Přidáme mouku a za stálého míchání podlijeme hovězím vývarem.
- Hořčici, cukr, ocet, sůl a pepř přidáme do hrnce. Promícháme a necháme vařit do změknutí masa (asi 1,5 hodiny).
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě do měkka.
- Uvařené brambory slijeme, přidáme mléko a rozpuštěné máslo. Přidáme sůl a muškátový oříšek a šťoucháme do hladka.
- Servírujeme hovězí se šťávou s bramborovou kaší.