13. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Hovězí saté
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí saté je exotické jídlo plné chuti, které se stalo jedním z nejoblíbenějších receptů asijské kuchyně. Tento recept kombinuje kousky hovězího masa marinovaného v kořeněném sójovém a česnekovém příchuťovém mixu, které jsou poté náležitě grilovány. Výsledkem je lahodné jídlo, které můžete podávat jako předkrm, hlavní chod nebo dokonce jako součást piknikového jídla. Čas přípravy je relativně krátký a výsledek si zaslouží všechnu pochvalu. Navíc lze hovězí saté podávat s různými druhy omáček jako zpestření vaší chuťové palety.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 2 česnekové stroužky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička kari koření
  • čerstvý koriandr (na ozdobu)

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kostky a vložte do misky.
  2. Přidejte prolisovaný česnek, sójovou omáčku, med, zázvor a kari koření.
  3. Důkladně promíchejte, aby se marináda dostala na všechny kousky masa. Nechte marinovat minimálně 30 minut nebo přes noc v lednici.
  4. Před samotným grilováním nasuňte kousky masa na dřevěné špejle, které jste předem namočili do vody, aby se nevznítily na grilu.
  5. Grilujte saté na rozpáleném grilu po dobu 2-3 minut z každé strany, dokud nejsou maso propečené.
  6. Po upečení posypte hotová saté čerstvým nasekaným koriandrem a podávejte s omáčkou na dip.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *