9. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na hovězí s rýží a zeleninou je ideálním jídlem pro zdravé a vyvážené stravování. Hovězí maso je bohaté na bílkoviny a železo, zatímco rýže přidává nasycující sacharidy. K tomu přidáme zeleninu, jako jsou mrkev, hrášek a paprika, která zaručuje dostatek vitamínů a vlákniny. Tato lahodná kombinace chutí a denních živin udělá z tohoto pokrmu doslova pochoutku, která nezklame vaše chuťové buňky ani vaše zdraví.
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 200 g rýže
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 paprika
- 200 g hrášku
- 1 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- koření dle chuti (např. majoránka, tymián, oregano)
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme.
- Cibuli nakrájíme na drobné kostičky.
- Mrkve očistíme a nakrájíme na kolečka.
- Papriku nakrájíme na proužky.
- Rýži uvaříme podle přiložených pokynů na obalu.
- Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm maso spolu s cibulí.
- Přidáme koření a restujeme, dokud maso není měkké a propečené.
- Přidáme mrkev, papriku a hrášek a dusíme do měkka.
- Přidáme uvařenou rýži a promícháme.
- Pokud je potřeba, dochutíme solí a pepřem.
- Hotové jídlo podáváme teplé.