13. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí s omáčkou a knedlíky je klasický český pokrm, který se vždycky vydaří. Tento recept vám přináší skvělou kombinaci šťavnatého hovězího masa, bohaté omáčky plné aroma a nadýchaných knedlíků. Vejde se do něho jen pár jednoduchých surovin a je připravený během několika hodin. Vyzkoušejte si ho a užijte si skvělé domácí jídlo plné chutí!
Suroviny
- 500g hovězího masa (na gulášovou omáčku)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce másla
- 500ml vývaru
- sůl, pepř
Postup
- Hovězí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte nakrájené hovězí maso a opékejte ho, dokud nezmění barvu na všech stranách.
- Přidejte hladkou mouku a sladkou papriku, promíchejte a restujte asi minutu.
- Pak přidejte máslo a vývar.
- Omáčku dochuťte solí a pepřem a vařte na mírném ohni pod pokličkou asi 1,5 až 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
- Mezitím si připravte knedlíky podle vlastního oblíbeného receptu.
- Hotové hovězí s omáčkou podávejte s knedlíky.