13. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí s omáčkou a knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí s omáčkou a knedlíky je⁢ klasický ⁤český pokrm, který se vždycky vydaří. Tento recept vám přináší skvělou kombinaci šťavnatého hovězího masa, bohaté omáčky plné⁤ aroma ⁤a nadýchaných knedlíků. Vejde se do něho jen pár jednoduchých surovin⁤ a ⁢je​ připravený během několika hodin. Vyzkoušejte ‍si ho a užijte si skvělé domácí jídlo​ plné chutí!

Suroviny

  • 500g hovězího masa (na gulášovou omáčku)
  • 1 velká cibule
  • 2 ⁣stroužky⁢ česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ​lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 ‍lžíce másla
  • 500ml vývaru
  • sůl, pepř

Postup

  1. Hovězí maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte‍ a nakrájejte nadrobno.
  3. V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a ⁤česnek dozlatova.
  4. Přidejte nakrájené⁣ hovězí maso a opékejte ho, dokud nezmění barvu na všech stranách.
  5. Přidejte hladkou mouku a sladkou papriku, promíchejte a restujte ⁤asi minutu.
  6. Pak​ přidejte máslo a vývar.
  7. Omáčku dochuťte solí a pepřem ‌a vařte na mírném⁢ ohni pod⁤ pokličkou asi 1,5⁣ až 2⁢ hodiny, dokud⁢ maso nezměkne.
  8. Mezitím si připravte knedlíky podle vlastního oblíbeného receptu.
  9. Hotové‌ hovězí s omáčkou podávejte s knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *