25. 7. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vítáme vás u nového článku, který se věnuje tradičnímu českému jídlu – hovězímu s omáčkou a knedlíkem. Toto pokrm je již dlouhá desetiletí součástí české kuchyně a získal si srdce mnoha milovníků tradičních chutí. Článek si klade za cíl přiblížit vám historii, ingredience a postup přípravy tohoto lahodného jídla. Připravte se na virtuální exkurzi do českého kulinářského světa plného vůní a chutí!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 500ml hovězího vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce kečupu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousíčky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm hovězí maso z obou stran, dokud není hezky zlatě hnědé.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte je spolu s masem, dokud nezezlátnou.
- Po chvilce přidejte hovězí vývar, přiveďte k varu a nechte vařit cca 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- V misece si rozšlehejte hladkou mouku s trochou vody, aby nebyly žádné hrudky.
- Přidejte moučkovou směs do omáčky a za stálého míchání vařte dalších 15 minut, dokud omáčka nepřijme požadovanou konzistenci.
- Přidejte kečup a koření dle chuti. Promíchejte a vařte ještě 5 minut.
Hotovou omáčku servírujte s knedlíky a hovězím masem. Dobrou chuť!