25. 7. 2023
Autor: Dana Novotná
Hovězí s omáčkou a knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Vítáme vás ‌u ​nového ‍článku, který‍ se věnuje ‌tradičnímu českému ‍jídlu – hovězímu s omáčkou a knedlíkem. Toto pokrm ⁤je již dlouhá desetiletí​ součástí české ​kuchyně a získal​ si srdce mnoha milovníků tradičních chutí.​ Článek si klade za cíl⁤ přiblížit vám​ historii, ingredience⁣ a postup přípravy ⁢tohoto⁤ lahodného jídla. Připravte se ​na virtuální exkurzi‍ do⁢ českého⁣ kulinářského světa plného vůní a chutí!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 3 ⁣stroužky česneku
  • 2 lžíce ⁢oleje
  • 500ml hovězího vývaru
  • 2 ‌lžíce hladké⁤ mouky
  • 1 lžíce kečupu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Kuřecí maso ⁣nakrájejte na menší⁣ kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte ⁢na drobné kousíčky.
  3. Na‌ pánvi rozehřejte olej‍ a osmažte na něm ‍hovězí maso z obou stran, ⁣dokud není hezky ‍zlatě ⁢hnědé.
  4. Přidejte cibuli a česnek a restujte ‍je spolu s ‌masem, dokud nezezlátnou.
  5. Po chvilce přidejte hovězí vývar, ​přiveďte k⁣ varu a nechte vařit cca 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
  6. V misece si rozšlehejte⁢ hladkou mouku s‍ trochou vody, aby‌ nebyly žádné hrudky.
  7. Přidejte ⁣moučkovou směs do ‍omáčky⁢ a za stálého‍ míchání vařte ⁤dalších ⁤15 minut, ‌dokud omáčka nepřijme požadovanou konzistenci.
  8. Přidejte kečup a koření dle chuti.⁣ Promíchejte​ a vařte⁤ ještě 5 minut.

Hotovou omáčku⁤ servírujte s ​knedlíky a hovězím ‌masem.⁤ Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *