20. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
Hovězí s omáčkou a bramborovými knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí s omáčkou a bramborovými knedlíky je lahodná tradiční ⁢česká ⁢pokrm, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Měkké kousky hovězího masa se vaří v chutné omáčce, která ‌je ⁤bohatá na aroma a ⁢má ⁢jemnou texturu. K ‌tomu se podávají⁣ nadýchané bramborové knedlíky, které ‌jsou‌ dokonale sladké a sametové. Tento recept je ideální volbou pro rodinné oslavy nebo večírky s přáteli. Připravte si tento vynikající pokrm ‍a ⁣okouzlete své blízké​ svými kulinářskými schopnostmi.

Suroviny

  • 500 g⁢ hovězího masa⁣ (např.​ svíčková)
  • 2⁤ cibule
  • 2 stroužky ‍česneku
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 50 g ‌másla
  • sůl
  • pepř
  • olej na ‌smažení

Postup

  1. Na trochu⁣ oleje​ osmahneme na⁤ drobné kostičky nakrájenou cibuli a⁤ na⁤ plátky nakrájený⁤ česnek.
  2. Přidáme na drobné ⁤kostičky‌ nakrájené hovězí⁢ maso ⁣a ⁣osolíme a ⁣opepříme podle‍ chuti. ⁣Smažíme, dokud maso ​není zlatavé z každé ⁢strany.
  3. Přidáme máslo a necháme ho rozpustit. ⁣Posypeme moukou a‌ promícháme, aby se vytvořila ⁣základní omáčka.
  4. Pomalu přiléváme hovězí vývar a smetanu a⁢ za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
  5. Pokud je omáčka ⁤příliš hustá, můžeme přilít ještě trochu ​vývaru nebo vody. Dochutíme solí a⁤ pepřem podle chuti.
  6. Hovězí s omáčkou podáváme s bramborovými knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *