14. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí maso s omáčkou a bramborovým knedlíčky
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept nabízí křehké a chutné ⁣hovězí maso servírované s bohatou omáčkou a jemnými bramborovými noky. Připraveno s láskou, nabízí​ dokonalou kombinaci⁢ přísad, ‌která⁢ potěší vaše chuťové buňky. S tímto receptem si můžete vychutnat vynikající jídlo,‌ které ⁢vás ohromí svou jedinečnou kombinací chutí a vůní. Skvělá volba pro večeři s rodinou⁢ nebo pro hostinu s‌ přáteli.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (krkovička, roštěnec nebo svíčková)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2‌ lžíce másla
  • 2 lžíce ‌hladké mouky
  • 500 ml vývaru (hovězího nebo zeleninového)
  • 250 ml‌ smetany ke šlehání
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička worcester ⁢omáčky
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • sůl ‌a pepř dle chuti

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky, cibuli a⁤ česnek nasekejte nadrobno.
  2. V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte máslo a osmahněte maso z každé strany, dokud nezezelená. Poté ho vyjměte​ z pánve.
  3. Do pánve přidejte cibuli a česnek a osmahněte⁣ je dozlatova.
  4. Přisypte⁢ mouku a promíchejte, ⁣aby se vytvořila jemná omáčka.
  5. Postupně přilijte vývar a smetanu a neustále míchejte, dokud nevznikne hladká omáčka bez⁤ hrudek.
  6. Vložte maso zpět do omáčky a vmíchejte ho do ní.
  7. Přidejte hořčici, worcester omáčku, ​tymián a dochuťte solí ⁣a pepřem ‌podle chuti.
  8. Pokliď je ‌omáčka příliš ​hustá, přilijte trochu‍ vody nebo vývaru.
  9. Vařte omáčku přibližně 1 hodinu, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.
  10. Mezitím si připravte bramborové noky podle návodu na obalu.
  11. Podávejte hovězí s omáčkou společně s bramborovými noky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *