16. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí s křenovou omáčkou je lahodným jídlem plným intenzivních chutí. Křenová omáčka dodává pokrmu pikantní a osvěžující zážitek. Tento recept je ideální pro milovníky hovězího masa a jednoduchých, ale účinných omáček. Naučte se, jak připravit toto výjimečné jídlo a získejte pochvalu svých blízkých za jeho skvělou chuť.
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 2 lžíce křenu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Maso nakrájejte na tenké plátky.
- Cibuli a česnek oloupejte a jemně nasekejte.
- Natřete plátky masa křenem a nechte působit asi 10 minut.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte maso po obou stranách do zlatova. Odložte na talíř.
- Do stejné pánve přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezezlátne.
- Přisypte mouku a nechte ji chvíli podusit.
- Po malých porcích přilévejte vývar a za stálého míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne.
- Ochutnejte omáčku solí a pepřem a přidejte restované maso.
- Podávejte s rýží nebo bramborovými knedlíky.