17. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné hovězí s klasickou koprovou omáčkou a nadýchaným knedlíkem. Tento tradiční český pokrm potěší každého milovníka domácího vaření. Připravte si ho snadno a rychle a buďte si jisti, že vaše chuťové buňky budou nadšené!
Suroviny
- 600 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml vývaru
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička cukru
- 1 půl balíčku kopřivového koření
- sůl, pepř
- na knedlíky: 300 g hrubé mouky, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, voda
Postup
- Hovězí maso nakrájejte na menší kousky a osmažte na rozpáleném máslu spolu s nakrájenou cibulí.
- Přidejte hladkou mouku a nechte chvíli za stálého míchání restovat.
- Zalijte vývarem a povařte do měkka.
- Přidejte kmín, cukr, kopřivové koření a promíchejte.
- Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
- Na přípravu knedlíků smíchejte hrubou mouku se solí a vejcem, postupně přilévejte vodu a hněťte těsto tak dlouho, až bude hladké a nelepivé.
- Vytvořte knedlíky a vařte je ve vroucí osolené vodě do měkka.
- Podávejte hovězí s koprovou omáčkou a knedlíkem.