27. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí s knedlíkem a špenátem.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí maso ‌s domácími knedlíky a osvěžujícím špenátem ⁣je tradiční české jídlo, které potěší každého milovníka dobrého jídla. Naučte‌ se ⁤připravit tuto lahodnou‌ kombinaci krok za krokem a zaručeně si pochutnáte na ⁢chuti domácí⁤ kuchyně.

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 4 ks⁣ houskových knedlíků
  • 300g čerstvého špenátu
  • sůl, pepř
  • olej‌ na smažení

Postup

  1. Nařežeme hovězí maso na menší kousky a osolíme a⁣ opepříme.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a maso zprudka osmažíme ze všech⁣ stran dozlatova.
  3. Přidáme ‍trochu vody nebo vývaru, zakryjeme poklicí a necháme dusit do měkka.
  4. Mezitím si připravíme houskové knedlíky dle návodu na obalu.
  5. Špenát omyjeme a⁣ spaříme vroucí vodou, osušíme⁣ a na pánvi společně s máslem ⁤krátce podusíme.
  6. Smažené hovězí maso ​podáváme s knedlíkem a špenátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *