27. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí maso s domácími knedlíky a osvěžujícím špenátem je tradiční české jídlo, které potěší každého milovníka dobrého jídla. Naučte se připravit tuto lahodnou kombinaci krok za krokem a zaručeně si pochutnáte na chuti domácí kuchyně.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 4 ks houskových knedlíků
- 300g čerstvého špenátu
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Nařežeme hovězí maso na menší kousky a osolíme a opepříme.
- Na pánvi rozpálíme olej a maso zprudka osmažíme ze všech stran dozlatova.
- Přidáme trochu vody nebo vývaru, zakryjeme poklicí a necháme dusit do měkka.
- Mezitím si připravíme houskové knedlíky dle návodu na obalu.
- Špenát omyjeme a spaříme vroucí vodou, osušíme a na pánvi společně s máslem krátce podusíme.
- Smažené hovězí maso podáváme s knedlíkem a špenátem.