28. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Recept na vynikající jídlo plné lahodných chutí – hovězí s karamelem a bramborem! Užijte si skvělé spojení jemného hovězího masa s křupavými brambory a sladkým karamelovým nádechem. Tento recept je skvělou volbou pro každodenní oběd nebo večeři. Připravte si ho snadno a rychle díky našemu jednoduchému návodu. Kdo by odolal kombinaci klasického hovězího masa a sladkého karamelevého salsa, kterýmu dodáme zlatavě opečenými bramborami? Užívejte si jedinečnou kombinaci chutí s naším receptem na hovězí s karamelem a bramborem!
Suroviny
- 500g hovězího masa na nudličky
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cibule nakrájená na tenké kroužky
- 1/2 šálku hnědého cukru
- 1/2 šálku vody
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce křupavě smažené cibulky
- 500g brambor nakrájených na kostičky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a opékejte hovězí maso dozlatova. Odstraňte maso z pánve a dejte stranou.
- Na stejné pánvi přidejte cibuli a smažte ji do měkka a zlatavé barvy.
- Přidejte hnědý cukr a promíchejte, dokud se cukr nerozpustí a nezasáhne celou cibuli.
- Hned poté přidejte vodu a sójovou omáčku. Vařte do silného sirupu.
- Vraťte hovězí maso na pánvi a promíchejte s karamelem. Vařte ještě 2-3 minuty.
- Mezitím na jiné pánvi smažte brambory dozlatava a osolte je podle chuti.
- Servírujte hovězí s karamelem s křupavě smaženou cibulkou a bramborem. Podle chuti můžete solit a pepřit.