Tento recept na hovězí s čočkou a zeleninou je dokonalým jídlem pro zimní dny. Hovězí maso se pomalu dusí ve vývaru spolu s červenou čočkou a různými druhy zeleniny, vytvářející bohatou a zdravou polévku. Tato chutná a výživná kombinace je ideální pro vyplnění žaludku a spojení s čerstvým chlebem vám zajistí dokonalou a uspokojivou večeři. Přidejte do svého jídelníčku tento lahodný recept a užijte si zvláštní chuť hovězího s čočkou a zeleninou.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 250 g červené čočky
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 petrželová kořen
  • 1 zelená paprika
  • 400 g loupaných rajčat
  • 1 lžíce rajčatového koncentrátu
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • olej na smažení
  • sůl a pepř dle chutí

Postup

  1. Hovězí maso nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
  2. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmažte v něm cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte hovězí maso a opékejte ho z každé strany, dokud nezezelená.
  4. Mezitím oloupejte a nakrájejte mrkev, petrželovou kořen a zelenou papriku na menší kousky.
  5. Přidejte nakrájenou zeleninu do pánve spolu s kmínem, mletou paprikou a oreganem. Promíchejte.
  6. Přidejte červenou čočku, loupaná rajčata a rajčatový koncentrát. Osolte a opepřete podle chuti.
  7. Nechte směs vařit alespoň 30 minut na střední teplotě, dokud se maso nerozpadá a čočka není měkká.
  8. Před podáváním můžete pokrm dochutit podle svých preferencí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *