2. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Hovězí s čínským květem.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí s čínským květem: Lákavý recept plný exotických chutí a vůní. Smažené tenké plátky hovězího masa jsou podávány s křupavými zeleninovými kousky a chuťově bohatým čínským květem. Tento jednoduchý, ale elegatní pokrm je skvělou volbou pro ty, kteří hledají něco zcela odlišného a zároveň chutného. Připravte si ho snadno doma a dopřejte si skvělé gastronomické zážitky!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (krájeného na nudličky)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce černého sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 stroužek česneku (nasekaný)
  • 1/2 čerstvé papričky (nasekaná, podle chuti)
  • 2 lžíce čínského květu
  • 1/2 šalotky (nasekaná)
  • 1 lžíce oleje

Postup

  1. Nejprve smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, cukr, nasekaný česnek a papričku ve vhodné misce. Přidejte hovězí maso a promíchejte, aby bylo maso dobře obalené marinádou. Nechte maso odležet v marinádě alespoň 30 minut.
  2. Mezitím namočte čínský květ do vody po dobu asi 15 minut, aby změkl.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nasekanou šalotku. Smažte ji do zlatova.
  4. Přidejte marinované hovězí maso a smažte ho na vysoké teplotě asi 5 minut, dokud nezezlátne.
  5. Nakonec přidejte namočený čínský květ a promíchejte ho se směsí masa. Smažte dalších 2 minuty.
  6. Servírujte hovězí s čínským květem jako hlavní jídlo s vařenou rýží nebo nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *