30. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí s čínskou zeleninou: Vyzkoušejte tento chutný recept na hovězí maso s čínskou zeleninou. Připravte pikantní omáčku, která zakryje vůni a chuť čerstvých zelenin a dochutí hovězí maso. S tímto jednoduchým a výživným jídlem si jistě užijete jedinečnou kombinaci chutí. Získejte inspiraci z čínské kuchyně kliknutím zde.
Suroviny
- 400 g hovězího masa
- 1 cibule
- 1 paprika
- 1 mrkev
- 100 g hrášku
- 100 g bambusových výhonků
- 100 g vody
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička česneku
- 1 lžička hořčičného semínka
- 1 lžička cukru
- olej
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmažte na něm na kostičky nakrájené hovězí maso dozlatova. Odstavte z pánve a dejte stranou.
- Do pánve přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji dozlatova. Poté přidejte na kousky nakrájenou papriku, na kolečka nakrájenou mrkev a hrášek. Smažte pár minut.
- Přidejte očištěné a na plátky nakrájené bambusové výhonky a maso. Promíchejte.
- V hrníčku smíchejte vodu a sójovou omáčku. Přidejte zázvor, česnek, hořčičné semínko a cukr. Promíchejte a zalijte připravenou omáčkou zeleninu s masem. Sůl a pepř přidávejte podle chuti.
- Ve výsledné směsi povařte a provařte asi 5 minut, dokud není maso měkké a zelenina je al dente.
- Servírujte hovězí s čínskou zeleninou s rýží nebo na nudlích. Dobrou chuť!