2. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí s červenou kapustou je jedinečný recept, který potěší všechny milovníky hovězího masa i dobře připravené kapusty. Kombinace jemně upečeného hovězího masa s lahodnou červenou kapustou vytváří neodolatelnou chuťovou symfonii. Nechte se okouzlit bohatým aroma a vychutnejte si tento pokrm plný chuti a výživy. Recept na hovězí s červenou kapustou vám umožní připravit si výjimečné jídlo, které potěší nejen vás, ale i vaše blízké. Nabídněte si do talíře skvělou kombinaci masitosti a zdravého příchutí a užijte si skvělou večeři.
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 1 hlava červené kapusty
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička octa
- 500 ml hovězího vývaru
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm hovězí maso, dokud není zlatavé.
- Přidejte na kolečka nakrájenou cibuli a česnek a restujte je spolu s masem až do změknutí.
- Do hrnce dejte na tenké plátky nakrájenou červenou kapustu a posypte ji cukrem, solí, kmínem a paprikou. Přidejte ocet a zalijte hovězím vývarem.
- Pokud je potřeba, přidejte trochu vody, aby byla kapusta ponořená.
- Dejte směs vařit, pak stáhněte teplotu a nechte vařit na mírném ohni asi hodinu, dokud se kapusta změkne.
- Před podáváním můžete dochutit solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte s knedlíky nebo vařenými brambory.