2. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Hovězí s červenou kapustou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí s červenou kapustou‍ je jedinečný recept, který potěší všechny milovníky hovězího ‍masa i dobře připravené kapusty. Kombinace jemně upečeného hovězího masa s lahodnou červenou kapustou vytváří neodolatelnou chuťovou‍ symfonii. Nechte ​se okouzlit⁣ bohatým aroma a vychutnejte si tento pokrm plný‍ chuti a výživy. Recept na hovězí s červenou kapustou vám umožní připravit si výjimečné jídlo, které potěší nejen vás, ale i vaše blízké. Nabídněte⁣ si do ⁣talíře skvělou kombinaci masitosti a zdravého příchutí a užijte si skvělou večeři.

Suroviny

  • 500 ⁣g hovězího masa
  • 1 hlava červené​ kapusty
  • 2 ‍cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička‍ mleté papriky
  • 1 ‍lžička octa
  • 500 ml hovězího vývaru

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm ⁢hovězí maso, ⁣dokud není zlatavé.
  2. Přidejte na kolečka nakrájenou cibuli a‍ česnek a restujte je spolu‌ s masem až do ​změknutí.
  3. Do hrnce dejte na tenké plátky nakrájenou červenou kapustu ‌a posypte ji cukrem, solí, kmínem a paprikou. Přidejte ocet a zalijte hovězím vývarem.
  4. Pokud je potřeba, přidejte trochu vody, aby byla kapusta ponořená.
  5. Dejte směs‍ vařit, pak stáhněte teplotu a nechte vařit na ‌mírném ohni asi‌ hodinu, dokud se kapusta změkne.
  6. Před podáváním můžete dochutit solí a pepřem podle chuti.
  7. Podávejte s knedlíky⁢ nebo vařenými brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *