25. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí s černou omáčkou je lahodné jídlo plné bohatých chutí a aromatických vůní. Tento recept vás naučí připravit lahodné hovězí maso s omáčkou z karamelizované cibule, česneku a vývaru. Vyzkoušejte tento tradiční pokrm a dopřejte si kulinářský zážitek plný lahodného chuťového zážitku.
Suroviny
- 600g hovězího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce másla
- 500ml vývaru
- 3 lžíce černého koňaku
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžička cukru
- soľ, pepř
Postup
- Nastrouhejte cibuli a prolisujte česnek. Máslo rozehřejte na pánvi a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte prolisovaný česnek a na kostky nakrájené máso. Orestujte dozlatova.
- Přisypte mouku a restujte ještě chvíli, dokud má směs zlatavou barvu. Postupně zalijte vývarem a zamíchejte.
- Přidejte koňak, hořčici, cukr a osoľte a opepřete podle chuti. Vařte na mírném ohni asi hodinu, dokud maso nezměkne.
- Smažte hovězí dozlatova z obou stran a podávejte s vařenými bramborami nebo knedlíkem.