18. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí s brusinkami a zelím je tradiční české jídlo plné chutí a vůní. V tomto receptu se spojují křehká zelí s pikantními brusinkami a šťavnatým kousků hovězího masa. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a dopřejte si pořádnou porci domácího pohody.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g brusinek
- 500g kysaného zelí
- olej na smažení
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Na pánvi osmahneme cibuli a česnek na oleji.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a restujeme dozlatova.
- Přidáme brusinky a promícháme.
- Zalijeme trochou vody a dusíme, dokud maso není měkké.
- Přidáme kysané zelí a dochutíme solí, pepřem a kmínem.
- Dusíme, dokud se všechny chutě spojí.