23. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí s brusinkami a křupavou slaninou
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na ​hovězí s brusinkami ⁣a křupavou slaninou je ⁣dokonalým spojením‍ sladkého a slaného. Měkké a šťavnaté kousky hovězího masa jsou podávány‍ s křupavou ‍a slanou slaninou, která‌ poskytuje dokonalou texturu. Kromě toho dodávají brusinky sladkou a kyselou ⁢chuť, která se skvěle doplňuje s masem.⁤ Tento ​recept je ​ideální volbou‍ pro‌ milovníky kombinace sladkého a slaného‍ a je ⁤skvělým způsobem, jak uvařit​ hovězí tak, ‍aby bylo neodolatelně⁣ chutné. ‍

Suroviny

  • 500 g hovězího ⁤masa ​(libové), nakrájeného na plátky
  • 200 g⁤ brusinek
  • 100 g slaniny
  • 1‌ cibule, nakrájená na⁤ plátky
  • 2 ​stroužky česneku, nakrájené na⁢ tenké plátky
  • 2 ⁤lžíce‍ olivového oleje
  • 1 ⁤l hovězího​ vývaru
  • sůl ⁢a čerstvě mletý černý pepř podle ‌chuti

Postup

  1. Slaninu nakrájejte na tenké plátky.
  2. Na pánvi‍ rozehřejte olivový olej a ⁤osmahněte slaninu, dokud nezíská ​křupavou konzistenci. Poté vyjměte slaninu ⁢z pánve a odložte ⁢na vedlejší ​talíř.
  3. Na stejnou pánev ‍přidejte cibuli a česnek a restujte​ je dozlatova.
  4. Přidejte nakrájené⁢ plátky hovězího masa a opékejte ‍je z každé strany do ​růžova.
  5. Přidejte do pánve brusinky a hovězí vývar.
  6. Nechte ‌směs probublat ‍a pak snižte teplotu⁢ a⁤ vařte pokryté⁣ 60-90 minut, dokud maso nezměkne.
  7. Přidejte křupavou slaninu zpět do pánve a nechte vařit dalších 5 minut.
  8. Ochutnejte a‍ případně dochuťte solí a ‌pepřem.
  9. Servírujte ​hovězí s‌ brusinkami a křupavou ⁣slaninou teplé s přílohou ⁣podle vašeho výběru, ‍například bramborovou kaší nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *