25. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si lahodné hovězí s brusinkami a gratinovanými, chutným a bohatým pokrmem, který okouzlí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept plný lahodných kousků masa, sladkých brusinek a krémového sýra gratinovaného do dokonalého zlatavého tahu. Jistě si zamilujete tuto kombinaci chutí!
Suroviny
- 600 g hovězího masa (např. roštěnec)
- 200 g brusinek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g tvrdého sýra
- sůl, pepř, olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené hovězí maso a osmažte ho z obou stran dozlatova.
- Přidejte brusinky a promíchejte.
- Smetanu přilijte k masu a nechte chvíli provařit. Osolte a opepřete podle chuti.
- Přendejte maso s brusinkami do zapékací mísy.
- Nastrouhaný sýr rovnoměrně rozetřete na povrchu masa.
- Zapékejte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 20 minut, nebo dokud nebude sýr krásně zlatavý.
- Podávejte s rýží nebo bramborovou kaší.