17. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí s bramborovým pyré je lahodný a sýtný pokrm, kterým si zaručeně získáte přízeň všech gurmánů. Hodí se jako hlavní chod na slavnostní večeři nebo jen tak k obědu. Měkké a šťavnaté hovězí, perfektně propečené s příjemným kořeněným aroma, je podáváno spolu s jemným a nadýchaným bramborovým pyré. Tato kombinace vytváří dokonalou rovnováhu chutí a zaručeně vás uspokojí. Nechte se okouzlit tímto jednoduchým, ale přitom skvělým receptem a užívejte si výjimečnou chuťovou symfonii.
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 250 ml hovězího vývaru
- 250 ml mléka
- 50 g másla
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nastrouhejte brambory a dejte vařit do osolené vody.
- Mezitím nakrájejte hovězí maso na nudličky.
- Na rozpáleném oleji restujte cibuli dozlatova.
- Přidejte nakrájené maso a opékejte ho ze všech stran, dokud není měkké.
- Přidejte prolisovaný česnek, sůl a pepř.
- Zalijte hovězí vývarem a nechte vařit, dokud se maso změkčí.
- Brambory uvařené do měkka sceďte a vrátíme zpátky do hrnce.
- Přidáme mléko a máslo, a za stálého míchání uděláme husté bramborové pyré.
- Přidejte soli a pepře podle chuti.
- Podávejte hovězí s bramborovým pyré.