
Hovězí s bramborovou kaší a omáčkou je lahodné a sýté jídlo, které potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. Tato chutná kombinace měkkého hovězího masa, krémové bramborové kaše a bohaté omáčky je skvělou volbou pro rodinný oběd nebo večeři. Podívejte se na náš recept a připravte si tento lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 6 brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- sůl
- kmín
- paprika
- hladká mouka
- červené víno
Postup
1. Maso nakrájejte na menší kousky, osolte, opepřete a posypte kmínem.
2. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm hovězí maso společně s nadrobno nakrájenou cibulí a česnekem.
3. Přisypte hladkou mouku, poduste a zalijte červeným vínem a vodou.
4. Duste maso pod pokličkou do měkka a dochuťte podle chuti solí, pepřem a paprikou.
5. Brambory oloupejte, nařežte na menší kousky a uvařte ve slané vodě do měkka.
6. Uvařené brambory rozmixujte ve vodě, ve které se vařily, až získáte kaši. Dochutíme solí a pepřem.
7. Servírujte hovězí s bramborovou kaší a omáčkou. Dobrou chuť!