25. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí s bramborami a omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí s bramborami ‍a omáčkou je tradiční české jídlo plné chutí a vůní. ⁢Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a ‍rychle připravit lahodný pokrm plný šťavnatého hovězího masa, voňavých brambor a bohaté omáčky. Vyzkoušejte tento recept a⁢ užijte si skvělou chuť domácí kuchyně.

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 500g brambor
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená⁤ paprika
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, pepř, kmín, paprika
  • 1 lžíce ‍hladké mouky
  • 500ml hovězího vývaru

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidáme na kostky ​nakrájené⁣ maso a restujeme dozlatova.
  3. Přidáme oloupané a nakrájené brambory a orestujeme.
  4. Přisypeme mouku a promícháme.
  5. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme kmín a papriku.
  6. Vše vaříme do měkka.
  7. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit směsí vody a mouky.
  8. Podáváme s chlebem ‌nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *