12. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí s bambusovými výhonky je lahodné asijské jídlo, které je plné exotických chutí a vůní. Tato jednoduchá a rychlá receptura kombinuje tenké plátky hovězího masa s křupavými bambusovými výhonky a směsí koření. Výsledkem je výjimečně chutné jídlo, které se perfektně hodí k rýži nebo nudlím. Vyzkoušejte tento recept a přineste si kousek asijské kultury a chuťové rozmanitosti do své kuchyně.
Suroviny:
- 400g hovězího masa (na nudličky)
- 200g bambusových výhonků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky rýžového octa
- 2 lžičky cukru
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Nejprve připravte všechny suroviny. Hovězí maso nakrájejte na tenké nudličky. Bambusové výhonky opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte je na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na jemno.
- Na pánvi rozpalte olej a orestujte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte hovězí maso a smažte ho dozlatova.
- Pak přidejte nasekané bambusové výhonky a osmažte je spolu s masem.
- V misce si připravte omáčku. Smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr, sůl a pepř.
- Přidejte omáčku k masu a výhonkům na pánvi. Promíchejte a nechte vařit dalších pár minut, dokud se omáčka nezahustí.
- Sójový hovězí s bambusovými výhonky je hotový. Můžete ho podávat s rýží nebo jinou přílohou podle vašeho výběru.