12. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
Hovězí s bambusovými výhonky
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí s bambusovými výhonky je lahodné asijské jídlo, které je plné exotických chutí a vůní. Tato jednoduchá a rychlá receptura kombinuje tenké plátky hovězího masa s křupavými bambusovými výhonky a směsí koření. Výsledkem je výjimečně chutné jídlo, které se perfektně hodí k rýži nebo nudlím. Vyzkoušejte tento recept a přineste si kousek asijské kultury a chuťové rozmanitosti do své kuchyně.

Suroviny:

  • 400g hovězího masa (na nudličky)
  • 200g bambusových výhonků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky rýžového octa
  • 2 lžičky cukru
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. Nejprve připravte všechny suroviny. Hovězí maso nakrájejte na tenké nudličky. Bambusové výhonky opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte je na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na jemno.
  2. Na pánvi rozpalte olej a orestujte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte hovězí maso a smažte ho dozlatova.
  4. Pak přidejte nasekané bambusové výhonky a osmažte je spolu s masem.
  5. V misce si připravte omáčku. Smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr, sůl a pepř.
  6. Přidejte omáčku k masu a výhonkům na pánvi. Promíchejte a nechte vařit dalších pár minut, dokud se omáčka nezahustí.
  7. Sójový hovězí s bambusovými výhonky je hotový. Můžete ho podávat s rýží nebo jinou přílohou podle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *