4. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí ruláda s brusinkami podle tradičního receptu. Lahodná kombinace hovězího masa a sladkých brusinek, která vám rozproudí chuťové buňky. Vyzkoušejte jednoduchý a chutný recept na gazdovskou hovězí ruládu, který potěší celou rodinu.
Suroviny
- 500 g hovězího masa na ruládu
- 100 g brusinek
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 200 ml vývaru
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř, kmín, česnekový prášek
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na kostky nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Poté přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a osmahněte ho dozlatova ze všech stran.
- Přisypte brusinky a zalijte vývarem. Přidejte sůl, pepř, kmín a česnekový prášek podle chuti.
- Poduste alespoň hodinu na mírném ohni do měkka. Pokud je třeba, dolijte trochou vody.
- Hovězí ruládu s brusinkami podávejte teplou s domácím knedlíkem nebo bramborami.