5. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí rolláda s brambory je tradiční český pokrm plný chuti a nostalgie. Tento recept vám naučí, jak připravit lahodnou a šťavnatou hovězí rolládu s bramborami, která se zaručeně stane hitem na vašem rodinném stole. Podívejte se na náš krok za krokem návod a překvapte své blízké skvělou domácí pochoutkou.
Suroviny
- 500g hovězího masa na řízek
- 4 středně velké brambory
- 1 cibule
- 50g másla
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce worchesterské omáčky
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme do měkka.
- Hovězí maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
- Na pánvi rozpálíme máslo a osmažíme na něm cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme naklepánoe hovězí maso a osmažíme z obou stran dozlatova.
- Přilijeme worchesterskou omáčku, přidáme majoránku a dusíme pod poklicí do měkka.
- K nakrájeným vařeným bramborám přidáme osmaženou hovězí rolládu a podáváme. Dobrou chuť!